Carolina Astudillo

Filmografía:

  • Un paseo por New York Harbor (2019)
  • Ainhoa: Yo no soy esa (2018) IMDB
  • El Gran Vuelo (2014) IMDB
  • El deseo de la civilización (2014) IMDB
  • Lo Indecible (2012) IMDB
  • De monstruos y faldas (2008)

Carolina Astudillo

Santiago, 1975

Carolina Astudillo Muñoz (Santiago de Xile) és realitzadora, investigadora i docent. Diplomada en Estudis de Cinema per la Universitat Catòlica de Xile i Màster en Documental Creatiu per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ha desenvolupat el seu treball en la investigació, la creació documental i l'escriptura, tenint com a eix articulador a les dones i la memòria històrica. Els seus treballs oscil·len entre el cinema experimental i el videoart.

Les seves pel·lícules han estat exhibides en museus i institucions educacionals, com el Jeu de Paume, Tabakalera, Museu d'Història de Catalunya, Université Paris-Sorbonne; Université de Franche-Comté; Université de Bourgogne; Aix-Marseille Université; Universitat Rovira i Virgili; Universidad de Salamanca (CEISAL); Universitat Pompeu Fabra; Universitat del País Basc (TYF); Tecnocampus; Universitat de Xile; USACH i Diego Portals.

Els seus documentals DE MONSTRUOS Y FALDAS (2008), EL GRAN VUELO (2012) i EL DESEO DE LA CIVILIZACIÓN: NOTAS PARA EL GRAN VUELO(2014), han estat premiats i exhibits en festivals nacionals i internacionals.

El seu primer llargmetratge, EL GRAN VUELO, (2014) s'ha projectat en diversos festivals, mostres i universitats. Va obtenir la Biznaga de Plata al Millor Documental al Festival de Màlaga (2015); el premi Feroz Puerta Oscura al Millor Documental, atorgat per l'Associación de Informadores Cinematográficos de Espanya (AICE); els premis al Millor Migmetratge Documental en Alcances; Millor Muntatge en Sole Luna Doc Film Festival i; Millor Documental a Som Cinema. Per aquesta obra, la directora va ser triada Millor Realitzadora per l'Asociación de Mujeres Cineastas y de Medios Audiovisuales (CIMA).

El seu segon llargmetratge, AINHOA, YO NO SOY ESA (2018), novament va obtenir la Biznaga de Plata al Millor Documental al Festival de Màlaga (2018), el Gran Premi del Jurat en Escales documentaires (2018) i el premi al Millor So i Menció Especial del Jurat en DocumentaMadrid (2018).

En l'àmbit docent imparteix cursos, seminaris i masterclass a la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​Universitat Pompeu Fabra, Universitat de Santiago (Xile), Universitat Pontifícia Bolivariana (Colòmbia), Universitat Xilè-Britànica de Cultura (Xile) ia les escoles de Cinema ESCAC, ECIB, Master Lav, La Casa del Cine i LENS (Espanya).

Des 2016 és membre de l'Academia de Artes y de las Ciencias Cinematográficas de España (AACCE).